X
27.01.2020

     Campania națională #Păstreazăsănătatea #Fătestulcitologic! este lansată în contextul Săptămânii de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfășoară tradițional la sfârșitul lunii ianuarie.

Campania, care include multiple activități de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la măsurile de prevenire a cancerului de col uterin, se va desfășura în perioada 28 ianuarie-31 martie 2020.

Evenimentul public de lansare a campaniei va avea loc marți, 28 ianuarie, ora 11.00, în incinta IMSP Asociaţia Medicală Teritorială Buiucani.

La eveniment vor participa reprezentanții Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare UNFPA Moldova, Swiss Cooperation in Moldova World Health Organization in Moldova International Cervical Cancer Prevention Association - ICCPA
___________
Campania #Păstreazăsănătatea #Fătestulcitologic! este lansată ca răspuns la rata joasă de informare a femeilor din țara noastră cu privire la necesitatea efectuării testului citologic (Pap-test) o dată la 3 ani, în perioada de vârstă 25-61 de ani. Acest test, împreună cu vaccinarea împotriva HPV în adolescență asigură protecție maximă împotriva cancerului de col uterin.

Prin spoturi video/audio, testimoniale ale femeilor care au reușit să prevină maladia, prin educarea populației, mass-media, dar și a specialiștilor medicali, ne propunem să adunăm societatea în jurul mesajului public "Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!" și să convingem femeile de acest lucru.

Vă îndemnăm să vă alăturați campaniei și să transmiteți femeilor pe care le iubiți - mame, soții, surori, prietene, fiice - că un test citologic efectuat o dată la 3 ani le poate salva viața. Testul este gratuit, la cabinetul medicului de familie.

#Pastreazasanatatea!

Publicații similare

28.04.2022
”Potrivit Unității de Coordonare a Implementării Screeningului de Col Uterin, cancerul de col uterin fiind unica maladie oncologica complet prevenibil...
27.01.2021
Министерство Здравоохранения, Труда и Социальной Защиты, Отдел по координации скрининга шейки матки, в партнерстве с Фондом Организации Объединенных Н...
27.01.2021
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Unitatea de Coordonare a Implementării Screeningului de Col Uterin, în parteneriat cu Fondul ONU p...